onsdag 28. mai 2008

Vår nye jernhest


Vi har kjøpt oss ny bil. En Lada Niva

Legg merke til fartsstripene av gaffa:


Speed, I am speed

søndag 25. mai 2008

Soverom 1 i oppløsning

På tross av attråverdig blomstermønster (med striemønster i bunnen), tapeten måtte vekk, på det som en gang i framtiden skal bli vårt soverom. Under blomstertapeten var det selvfølgelig glassfiberstrie. Og 8 andre tapeter!



Garderobeskapene måtte flyttes for å fjerne teppet. Skapene viste seg å ikke være så veldig solide. De fungerer nå som ramme til vårt nybygde søppelstativ.
Her er det mulig å se fem ulike lag tapet.

Det står dessverre dårlig til med tømmeret rundt vinduet. De to nederste stokkene må også skiftes.


Her er de nederste stokkene:
Her har skadedyrene hatt fest.

Noen bestemte seg for å skjære ut en døråpning. Så ombestemte de seg. En eventuell dør her ville gått rett ut i trappeoppgangen. Mystisk.

Aud er klar for en kamp mot lerretstaket.Aud vant.

Alle overflater er avdekket. Et vindu kom til syne da platene ble fjernet.

Alle dyrene i vår hage


I vår hage bor det mange dyr, vi har sett svarttrost, stokkender (en gjeng mannlig), skjære (bor i en av granene våre), en due (se bildet under), et pinnsvin (se nederste bildet) og en del andre fugler som jeg ikke kan navnet på (julegavetips: bøker om planter, dyr og fugler). Vi har også fine insekter (i tillegg til maur, biller og skrukketroll), som for eksempel sitronsommerfugl.

Maurtue i potte


Maurtue, nå utdødd:

Å eie spiker i veggen


I gamle dager hadde de hverken vann eller strøm eller mat, men de hadde spiker. Det er et lite kjent faktum at i gamle dager ble status ikke vurdert ut i fra hvor dyr bilen din var eller hvor stor plasmaskjermen du hadde, men etter hvor mange spiker du hadde i veggen (det litt misforståtte uttrykke "å ikke eie nåla i veggen" kommer egentlig fra spiker i veggen). Kort sagt de som har bodd her har vært storfolk!*
*Det finnes ingen beviser for denne uttalelse, men masse spiker har vi.

Stua, lag for lag


Vi fryktet det verste da vi begynte å rive vekk platene under vinduet, etter hvert viste det seg at vi hadde hatt flaks, vannet har runnet inn vinduet, ødelagt karmen og samlet seg i veggplatene og ikke i tømmerveggene.
Vinduet har en gang vært større:



Koreapanelen må vike

og under er det tapet:

Her har vi den glede av å presentere, underst: tapet med foto av strie, midterst: ekte strie og øverst: malt glassfiberstrie! Et kunstverk som med leken selvironi kommenterer historiens lange og nesten skremmende intense fasinasjon av strie.
Gulvbelegget er produsert på Askøy i følge min bror:

Øverst i bildet: vasket tak m glasfiberstrie, nede til venstre: vasket tak uten glasfiberstrie (legg merke til soppen som skjulte seg under strien) og nede til høyre: original panel. Legg også merke til at døren har vært bredere (ca like bred som ytterdøren som er på utbygget).

Spennende mønster i taket som veldig små dyr har laget

Mystisk dekorasjon som skjulte seg under platene og dørlister:

fredag 9. mai 2008

Primusen min


Jeg fikk primusen min i konfirmasjonsgave av Tante Sigrid og Onkel Andreas. Primusen blir flittig brukt og livet i huset hadde ikke vært noe særlig uten den. Vi bruker den til å koke vaskevann:varme bokslapskaus:

Koke kaffe og tevann:

og å lage en bedre middag:


Det Aud skal til å spise er skivet lammelår, gulrøtter, potet, sopp,hvitløk sjalottløk og asparges kokt/dampet i rødvin og fløte i min nye råflotte støpjernsgryte. Alt dette laget på primusen min.

onsdag 7. mai 2008

Uheldige Aud


Aud satt seg ned, hadde pulverkaffe i koppen, så vann. Da hun lente seg tilbake for å nyte kaffen skjedde dette:

Heldigvis gikk det bra.

Vinduet i kjelleren


Da jeg prøvde å åpne vinduet i kjelleren fulgte midtstolpen med. Hele karmen var råtten, men selve vinduene så ut som de kunne reddes. Planen vår er å restaurere vinduene og lage en ny karm.


Legg merke til utskjæringen i midtstolpen, den skal vi kopiere etter beste evne.

Fasaden uten kjellervindu (se innlegg "Huset vårt" for før-bildet).